29-04-2022

Informationsmøde om digital tryghed

Onsdag den 4. maj 2022 afholder Ældrerådet i Aarhus Kommune et informationsmøde om digital tryghed i Rådhushallen kl. 14:00 - 16:00.

Antallet af sager om svindel på nettet er stigende. Der er derfor et behov for at øge fokus på, hvordan man færdes sikkert på nettet.

Til arrangementet vil Østjyllands Politi give konkrete råd til, hvad du kan gøre for at blive mere sikker på nettet og beskytte dit digitale ”hjem”.

Mødet henvender sig særligt til borgere over 60 år, men alle er velkommen til at deltage. Det er gratis, og der serveres kaffe og kage.

Hvis dette har fanget din interesse, er du meget velkomne til at deltage i arrangementet. Du kan tilmelde dig, en ven eller partner ved at klikke HER.

På vegne af Tryg i Aarhus

Cecilie V. Leal, Konsulent og projektkoordinator for Tryg i Aarhus

M +45 5157 6658 │E lcek@aarhus.dk

29-04-2022

Dansens Dag d. 30. april kl. 11-17

Foreningen af Orientens Danse i Århus fejer Dansens Dag i samarbejde med andre kulturaktører på Lokalcenter Bjerggården / Folkestedet Christiansbjerg – Reykjaviksgade 15 – Århus N.

Forskellige danse-show-indslag og klassisk tango-koncert med tango-pianisten Patricio Moya fra Chile (Århus Klaverakademi) med tango-show-indslag under koncerten.

Program

Kl. 11.00 – 15.00 Forskellige danse-show-indslag med orientens danse og sigøjnerdans, mavedans, flamenco og tango-show - argentinsk tango dans-indslag.

Kl. 15.00 - 15.45 Klassisk tango-koncert med tango-pianisten Patricio Moya fra Chile med tango-show.Kl.

15.45 – 16.45 Gratis tango-intro-workshop/prøvetime for begyndere med lette grundlæggende trin og figur for dem som kunne være interesseret i at deltage. 2 tango-instruktører underviser. Alle er velkomne. Lær at danse argentinsk tango. Ellers kan man blot sidde/kigge på og opleve det hele. Der kan købes vin (hvid- og rosevin) og kildevand på stedet.

Gratis entre for alle – og man kan komme på et hvilket som helst tidspunkt og overvære arrangementet og være der noget af program-tiden mellem kl 11 til 17. Og der vil være oplevelser hele tiden.

Kontakt/info: Foreningen for Orientens Danse i Århus (Flores de la Luna) v/Pia Annette Johansson Al-Asadi Tlf: 21 44 81 99 - pia.asadi@get2net.dk - http://www.orientensdans.dk

15-02-2022

Frøpulje - søg senest d. 15/3

Aarhus Kommune har igennem de sidste 5-6 år været i gang med at omlægge græsplæner og rabatter til mere vilde blomsterenge. Vi fortsætter indsatsen, men vi vil også gerne hjælpe aarhusianerne i gang med at omlægge græsplæner til mere varierede blomsterenge på private arealer.

Derfor kan fællesråd, grundejerforeninger og andre, der vil omdanne græsplæner til blomsterenge, søge om blomsterfrø. Det er en forudsætning, at arealet er offentligt tilgængeligt, og at I selv tager ansvar for at omlægge og passe området.

Læs mere om frøpuljen og hvordan du søger på Aarhus Kommunes hjemmeside

01-10-2021

Vælgermøde d. 16. november

Trøjborg Fællesråd og Christiansbjerg Fællesråd inviterer til vælgermøde med kandidater fra flere partier til byrådsvalget 16. november 2021. Vi vil især fokusere på følgende:

  • Borgerinddragelse - hvad betyder det for politikerne og borgerne
  • Sammenhænge mellem helhedsplaner og lokalplaner
  • Byens DNA: hvordan skal Aarhus Nord udvikles?

De fire inviterede er:

  • Sander Jensen (SF)
  • Sebastian Kaimson (KF)
  • Aage Rais (S)
  • Mathilde Bressum (V)

Alle bosat i Aarhus Nord og Midt er inviterede

Mødet afholdes d. 7. oktober kl. 19-21.30 i Sognegården, Skt. Johannes Allé 1, 8000 Aarhus C.

21-05-2021

Christiansbjerg fællesråd - fremtidsvisioner for områder

Kære beboere på Christiansbjerg. 
 
Vi fra Christiansbjerg fællesråd håber vi må låne 10 minutter af din tid til dette korte spørgeskema. Vi er lige nu i dialog med Aarhus Kommune omkring fremtidsplanerne for vores område og ønsker selvfølgelig, at din stemme også bliver hørt. Helt specifikt har vi defineret 5 kerneområder, baseret på tidligere borgermøder, som vi ønsker, der altid vil blive taget højde for i kommunens fremtidige planer. Det vil vi selvfølgelig gerne have din holdning til.  

Christiansbjerg Fællesråd er en lille frivillig forening, som fungerer som bindeled mellem Aarhus Kommune og Christiansbjergs beboere, institutioner, virksomheder og organisationer. Vi arbejder for at styrke fællesskabet og sammenholdet på Christiansbjerg og har brug for din hjælp til at skabe den ønskede udvikling for området.  

Din mening er vigtig for os, og vi håber, at du elsker vores lille lokalsamfund lige så meget, som vi gør og vil hjælpe ved at besvare spørgeskemaet. 
 
Vi har en kort deadline, så spørgeskemaet vil være tilgængeligt frem til mandag d. 31. Maj 2021.